

Fazole dosahuje 85% z hodnoty dokonalých proteinů a chybějící procenta, které tvoří především nepřítomná aminokyselina Methionin se dají doplnit pšenicí, různými semínky nebo droždím. Mimo to, že je sytá i v malém množství, je použitelná v kuchyni při výrobě pomazánek, polévek, hlavních jídel.
Hlavní jídla - Bramborová jídla
Fazole nejlépe červené, nebo fialové velké si namočíme přes noc a pak ráno uvaříme. (Je dobré vařit větší množství a využít je třeba i na pomazánku nebo sekanou) Brambory nakrájíme na kostky a cibulku na drobno. Cibulku si dáme podusit na troše vody s olejem (nesmažíme!) a přidáme brambory s kořením a ještě vodu, aby byly brambory většina ponořených. Koření můžeme podle chuti i přidat více. Necháme je uvařit a pak přidáme fazole. Dochutíme solí a zahustíme moukou rozkvrdlanou v troše vody. Na konec přidáme česnek a již moc nevaříme. Kdo chce přidá ještě nakrájené marinované tofu na kostky. Guláš může být hustší, nebo pokud máte rádi řidší přidáme více vody. Podáváme s chlebem. Přejeme dobré pochutnání.