ZiskejZdravi.cz

Fazolovo - bramborový guláš

Fazole dosahuje 85% z hodnoty dokonalých proteinů a chybějící procenta, které tvoří především nepřítomná aminokyselina Methionin se dají doplnit pšenicí, různými semínky nebo droždím. Mimo to, že je sytá i v malém množství, je použitelná v kuchyni při výrobě pomazánek, polévek, hlavních jídel.

  • bez mlékabez mléka
  • bez cukrubez cukru
  • veganvegan

Příprava receptu

Fazole nejlépe červené, nebo fialové velké si namočíme přes noc a pak ráno uvaříme. (Je dobré vařit větší množství a využít je třeba i na pomazánku nebo sekanou) Brambory nakrájíme na kostky a cibulku na drobno. Cibulku si dáme podusit na troše vody s olejem (nesmažíme!) a přidáme brambory s kořením a ještě vodu, aby byly brambory většina ponořených. Koření můžeme podle chuti i přidat více. Necháme je uvařit a pak přidáme fazole. Dochutíme solí a zahustíme moukou rozkvrdlanou v troše vody. Na konec přidáme česnek a již moc nevaříme. Kdo chce přidá ještě nakrájené marinované tofu na kostky. Guláš může být hustší, nebo pokud máte rádi řidší přidáme více vody. Podáváme s chlebem. Přejeme dobré pochutnání.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo