

Knedlíky plněné jahodami, kdo by je neměl rád. Vyzkoušejte zdravější variantu s celozrnnou moukou. Možná nebudou tak jemné na jazyku, ale společně ořechovou posypkou budou pro vaše tělo ne jenom dobrým pochutnáním. Bílá mouka a cukr totiž působí v těle příliš kyselinotvorně a zadělává na nemoci.
Hlavní jídla - Sladké pokrmy
Do mísy vložíme dva tvarohy, olej, špetku soli a přidáme hrubou celozrnnou mouku, nebo krupici. Vypracujeme těsto, které by nemělo být příliš tuhé. Přiveďte si vodu k varu a je lepší si nejprve vyzkoušet uvařit jeden knedlík, jestli se vám nerozpadá a pak teprve případně ještě přidat mouku. Omyté jahody zabalte do těsta a dejte vařit. Lehce je v hrnci odlepíme ode dna a pak, po tom co vyplavou, je necháme ještě chvilku a vyndáme. Posypeme je pšeničnými klíčky spolu s pomletými ořechy či slunečnicovými semínky a glukopurem. Navrch omastíme sojovou smetanou nebo pnenským olejem. Dobrou chuť.