Listová zeleň je pro zdravou krev a celý organismus velice prospěšná. Ale jak jí sníst v dostatečném množství? Jednoduše, čerstvou zeleň přidáváme všude, kde se dá. I do brambor. Pokud listy rozmixujeme, budou v bramborech obzvláště jemné.
Hlavní jídla - Bramborová jídla
Brambory uvaříme v troše vody či v páře do měkka (pozor aby se nevyvařila voda z hrnce) a rozmačkáme šťouchadlem. Omytý a čistý špenát si rozmixujeme v mixéru a pak dáme do brambor. Nemusí to být pouze špenát, může to být i jiná zeleň, třeba plané byliny nebo petrželka s mrkvovou natí, celerová nať a jiné. Osolíme a přidáme olej nejlépe panenský s Omega 3 mastnými kyselinami. (Sezamový, ořechový, z hroznových jader či kvalitní řepkový) A máme hotovo. Zelené šťouchané brambory chutnají dobře a rodina tak sní spoustu čerstvých lístků. Dobré chutnání.