Růžičková kapusta je pravděpodobně nejhodnotnější brukvovitou zeleninou protože obsahuje mnoho minerálů (draslík, vápník, železo a síru), ale také vitamíny A a C. Kapustičky jsou lehce nasládlé a možná tak nechutnají na poprve každému, kdo si ale jejich chuť oblíbí budou pro něj vyhledávanou pochoutkou. Podávat je můžeme s bramborem či chlebem.
Hlavní jídla - Zeleninová jídla
Kapustičky očistíme, rozpůlíme a krátce podusíme v páře. Pórek nakrájíme na kolečka a stejně jako kapustičky lehce podusíme. Vaření v páře je nejšetrnější ze zeleniny se tak neodstraní minerály. Potom zeleninu naskládáme na vymaštěný pekáček a přidáme pokrájené listy libečku (pokud nemáte dejte jiné bylinky). Ve větším hrnku či misce si rozkvrdláme vejce se smetanou solí, moukou a kurkumou a zvrchu pěkně pekáček zalijeme a dáme péct do trouby hezky dozlatova. Přejeme dobré chutnání.