ZiskejZdravi.cz

Sekaná z jahel a pohanky

Obiloviny by měly být základem našeho jídelníčku a naši předkové, ti uměli využívat různých druhů. Zkuste tedy udělat obilnou sekanou a uvidíte, že vám zachutná. Hraška je hrachová směs, která vhodně doplní bílkoviny a spolu s obilninami se tak sekaná stává plnohodnotným jídlem a náhražkou za maso.

  • bez mlékabez mléka
  • bez cukrubez cukru
  • veganvegan

Ingredience porce

Příprava receptu

Pohanku spaříme vřící vodou a necháme 3 minuty překulit a pak nabobtnat. Jáhly a malé krupky uvaříme do měkka a všechny obiloviny vložíme do mísy. Vše spojíme vejcem a hraškou (nebo moukou). Ochutíme česnekem, majoránkou, solí podle chuti a dáme do vymazaného a vysypaného pekáčku zapéct. Přejeme dobré chutnání.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo