Chcete zhubnout? Využijte sezónu a jezte více dýně. Výhodou dýně je, že obsahuje málo kalorií, a proto jí oceníte. Obsahuje hodně vitamínu A 246% DDD, antioxidantů i vlákniny a pomáhá tak proti rakovině. Dýně neutralizuje žaludeční kyseliny a tím pomáhá při žaludečních vředech a pálení žáhy. No řekněte, nestojí to za to je více využít?
Polévky - Zeleninové
Na krémovou dýňovou polévku si očistíme 1 dýni nejlépe hokaido. Tu nemusíme loupat, stačí nakrájet a zbavit semen. Cibulku nakrájíme na jemno, lehce podusímea přidáme brambor nakrájený na malé kousky, dýni, česnek, kurkumu a zeleninový vývar (nebo kostku zeleninového bujónu). Vše povaříme doměkka, přidáme olej, sůl a rozmixujeme ponorným, nebo jiným, mixérem dohladka. Dýňovou polévku naservírujeme na talíř a můžeme polít smetanou a přidat v troubě opečené, nebo na sucho na pánvi opražené kousky chleba. Přejeme dobré dýňové chutnání.