Možná že se zdá rajčatová polévka úplně obyčejnou, opak je pravdou. Rajčata jsou velice zdraví prospěšná a jejich prospěšnost se ještě zvětšuje tepelnou úpravou. Konzumace lykopenu v rajčatech reguluje tvorbu buněk a kontroluje jejich množení a tím zabraňuje jejich chorobnému bujení. Rajčata tak mají vliv na celou řadu pochodů v těle, od podpory obranyschopnosti, zabraňují civilizačním chorobám, rakovině a problémům s prostatou. Zvláště muži by si tedy měli rajskou polévku oblíbit a vychutnávat si jí často.
Polévky - Zeleninové
Rajčata nakrájíme a rozvaříme ve vodě s cibulí, bobkovým listem a tymiánem. Bylinky můžeme obměnit podle chuti a toho, co máme doma. Potom koření a cibuli vyndáme, zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody, osolíme, přisladíme a okyselíme citronem. Na závěr přidáme některý z panenských olejů. Místo rajčat můžeme použít rajčatový protlak. Do polévky pak přidáme buď těstoviny, nebo rýži, pohanku či jiné obiloviny, které třeba zbyli z předešlého dne, případně uděláme noky. Přejeme dobrou chuť.