Mamíí uděláš lívance? Tak to je častá otázka u nás doma. Lívance jsou velmi oblíbené jídlo dětí a pokud je osladíme domácí marmeládou či povidly budeme jíst i zdravěji mlsat zároveň.
Hlavní jídla - Sladké pokrmy
Do mísy rozdrobíme droždí a přidáme lžíci medu, trochou vlahé vody a trošku mouky. Necháme 10-15 minut v míse přikryté utěrkou a když nám to vzejde máme udělaný kvásek. Pak přidáme mouku a zbytek vlažné vody, olej a sůl rozmíchanou v mouce. Vytvoříme kašovité těsto, které necháme ½ hodiny kynout. Pak větší lžící dáváme těsto na pánev a smažíme lívance. Oleje stačí jen nezbytné množství, aby se to nepálilo a pánev tolik nerozpalujeme. Lívance polijeme javorovým či agávovým sirupem, nebo natřeme ovocnou marmeládou a pokud chcete můžete přidat zakysanou smetanu. Dobrou chuť.