ZiskejZdravi.cz

Kynuté celozrnné lívance

Mamíí uděláš lívance? Tak to je častá otázka u nás doma. Lívance jsou velmi oblíbené jídlo dětí a pokud je osladíme domácí marmeládou či povidly budeme jíst i zdravěji mlsat zároveň.

  • bez mlékabez mléka
  • veganvegan

Příprava receptu

Do mísy rozdrobíme droždí a přidáme lžíci medu, trochou vlahé vody a trošku mouky. Necháme 10-15 minut v míse přikryté utěrkou a když nám to vzejde máme udělaný kvásek. Pak přidáme mouku a zbytek vlažné vody, olej a sůl rozmíchanou v mouce. Vytvoříme kašovité těsto, které necháme ½ hodiny kynout. Pak větší lžící dáváme těsto na pánev a smažíme lívance. Oleje stačí jen nezbytné množství, aby se to nepálilo a pánev tolik nerozpalujeme. Lívance polijeme javorovým či agávovým sirupem, nebo natřeme ovocnou marmeládou a pokud chcete můžete přidat zakysanou smetanu. Dobrou chuť.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo