ZiskejZdravi.cz

Pirohy z bramborového těsta

Bramborové pirohy můžete připravit jak na slano, jako v našem receptu, tak i se sladkou náplní a hned máte jiné jídlo. Můžeme použít buď povidla, nebo i čerstvé ovoce. Je-li čerstvé ovoce vodnaté, zahustíme ho krupicí.

  • bez mlékabez mléka
  • bez cukrubez cukru
  • veganvegan

Ingredience porce

Náplň

Příprava receptu

Vařené brambory nastrouháme na jemno a smícháme s moukou tak, abychom vytvořili těsto, které půjde rozválet. Pri hnětení těsta přdávame mouku postupně tolik, kolik si těsto vezme a když se začne těsto oddělovat, mouku již nepřidáváme. Bramborové těsto nenecháváme dlouho ležet, protože rychle vlhne a lepí se. Rozválíme silnější plát a nakrájíme na čtverečky nebo vykrájíme kolečka. Na ně poklademe brynzu, nebo dušené zelí přeložíme a důkladně spojíme. Pirohy vaříme v mírně slané vodě a chvíli po tom co vyplavou vyjmeme. Na talíři hojně poklademe dušenou cibulkou. Dobrou chuť.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo