

Rebarbora je výbornou sezónní plodinou, která se používá nejčastěji na koláče. Konzumují se pouze řapíky, nikdy ne listy, které jsou jedovaté. Rebarbora má své milovníky i odpůrce, ale kdo si jí zamiluje, jistě na jaře uvítá příjemnou změnu díky její kyselé chuti.
Sladké pochoutky - Koláče a buchty
Z mouky, oleje, medu, vejce, droždí a vlažného sojového mléka vytvoříme těsto, které rozválíme na placku, a opatrně vtiskneme do koláčové kulaté formy asi 28 cm veliké. Necháme chvíli kynout asi cca 20 minut v teple. Připravíme si rebarboru tak, že sloupneme tužší slupku a nakrájíme jí na kousky.
Na náplň použijeme tofu, vejce - žloutky, med, maizenu a na jemno nastrouhaný zázvor. Vše rozmixujeme v mixéru. Nakonec do této náplně přidáme našlehaný sníh z bílků.
Na těsto poklademe rebarboru, případně i jiné ovoce a zalijeme připravenou náplní. Pečeme v troubě do zlatova při cca 180 0C dokud náplň nezatuhne.