Základ na knedlíkové těsto může být kromě brambor, tvarohu i ze sojového tofu. Tofu je vlastně takový rostlinný sýr či tvaroh. Sója obsahuje 36,5% bílkovin, což je mnohem více, než se nachází třeba ve vejcích (12,5%) nebo v mase (20%). Tyto bílkoviny jsou hodnotné a v kombinaci s celozrnnou moukou dokáží zcela nahradit masitou stravu.
Hlavní jídla - Luštěninová jídla
Na jemném struhadle nastrouháme tofu natural, přidáme špetku soli, olej, kdo chce může lžíci medu a postupně přidáváme špaldovou mouku. Těsto hezky hněteme až nebude lepkavé. Do těsta zabalíme třešinky a dáme vařit do vroucí vody. Vaříme cca 10 minut, když knedlíky vyplavou na hladinu necháme ještě chviličku. Nejprve si jeden knedlík vyndáme, rozkrojíme a zkontrolujeme zda je hotový a pak vyndáme všechny. Navrch knedlíky posypeme mletými ořechy či semeny, klíčky a osladíme medem, sirupem či glukopurem, můžeme polít sojovou smetanou či panenským olejem, jak kdo má chuť.