

Čočka je vysoce koncentrovaná potravina bohatá na bílkoviny, kyselinu listovou a železo. Z toho důvodu je čočka výbornou stravou při chudokrevnosti a v těhotenství protože podporuje tvorbu červených krvinek. K čočce se hodí mrkev, obilniny, špenát, brukvovitá zelenina, citrón, protože doplňují to, co čočce chybí, ale nikdy k ní nepodáváme uzeniny.
Hlavní jídla - Luštěninová jídla
Čočku přebereme a předem si namočíme. Vodu pak slijeme a čočku uvaříme do měkka. Nejlepší je využít třeba zbytek čočky z vaření z předešlého dne. Květák podusíme a nakrájené žampiony na kousky také. Vložíme do mísy a k tomu nastrouháme mrkev, přidáme vejce (bez bílku), nasekané kopřivy (nebo petrželku), dobromysl, prolisovaný česnek, mouku a sůl a smícháme vše dohromady. Nakonec přidáme našlehaný sníh z vajec a vložíme do vymazané a vysypané zapékací mísy. Pečeme dozlatova a podáváme s brambory či chlebem. Přejeme dobrou chuť.