ZiskejZdravi.cz

Čočkový nákyp

Čočka je vysoce koncentrovaná potravina bohatá na bílkoviny, kyselinu listovou a železo. Z toho důvodu je čočka výbornou stravou při chudokrevnosti a v těhotenství protože podporuje tvorbu červených krvinek. K čočce se hodí mrkev, obilniny, špenát, brukvovitá zelenina, citrón, protože doplňují to, co čočce chybí, ale nikdy k ní nepodáváme uzeniny.

Ingredience porcí

Příprava receptu

Čočku přebereme a předem si namočíme. Vodu pak slijeme a čočku uvaříme do měkka. Nejlepší je využít třeba zbytek čočky z vaření z předešlého dne. Květák podusíme a nakrájené žampiony na kousky také. Vložíme do mísy a k tomu nastrouháme mrkev, přidáme vejce (bez bílku), nasekané kopřivy (nebo petrželku), dobromysl, prolisovaný česnek, mouku a sůl a smícháme vše dohromady. Nakonec přidáme našlehaný sníh z vajec a vložíme do vymazané a vysypané zapékací mísy. Pečeme dozlatova a podáváme s brambory či chlebem. Přejeme dobrou chuť.

 


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo