ZiskejZdravi.cz

Vafle z kynutého těsta

Máte rádi vafle? My také :-) Tyto jsou nejen dobré, ale díky celozrnné mouce i zdravější a nemusí nás trápit svědomí, když je dáme k snídani či večeři. A je to i poměrně rychlé.

  • bez mlékabez mléka
  • bez cukrubez cukru
  • veganvegan

Příprava receptu

Smícháme v míse sypké části a uprostřed uděláme důlek. Tam dáme rozdrobené droždí s medem a zalijeme menším množstvím vlažného sojového mléka tak, aby mohl vzejít kvásek. Když vzejde kvásek přidáme zbytek sojového mléka, vejce a zaděláme těsto tak aby bylo tekutější než je běžné kynuté na buchty. Těsto má být asi jako hustší lívancové. Necháme asi 30 minut kynout a pak již lžící plníme vaflovací formu.

Na upečené vafle dáme domácí marmeládu, zakysanou smetanu či některý semínkový krém.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo