

Ovesné burgery jsou zdravou alternativou klasických karbanátek. Obsahují málo tuku, hodně vlákniny a nejsou smažené. Oves je vhodné podávat při chorobách nervové soustavy, protože dodává potřebné živiny pro správnou funkci neuronů. Pravidelná konzumace ovsa se doporučuje při nervozitě, únavě, psychické vyčerpanosti, nespavosti a depresi. Dále je vhodné jej podávat při trávicích obtížích, gastritidě, žaludečních a dvanácterníkových vředech a různých střevních nemocech.
Hlavní jídla - Obilninová jídla
Nakrájenou cibuli krátce osmahneme na oleji, přidáme slunečnicová semena, ochucovadlo, sójovou omáčku, bylinky, prolisovaný česnek a nastrouhané tofu. Přidáme necelý litr vody a po sevření vsypeme ovesné vločky. Velmi pomalu vaříme asi 10 minut. Vmícháme petrželku.
Olejem vymažeme plech (tenká vrstvička) a zmrzlinovou naběračkou děláme Kopečkové karbanátky. Hromádky uprostřed stiskneme lžící, aby se ve středu vytvořila jamka. Povrch posypeme dýňovými semeny a jamky pokapeme sójovou smetanou (majonézou). Dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 ° C asi na 20 minut. Po dopečení necháme na plechu mírně vychladnout. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo s hrachovou kaší či dušenou zeleninou.
Přejeme dobrou chuť s receptem Romana Uhrina