ZiskejZdravi.cz

Ovesné burgery

Ovesné burgery jsou zdravou alternativou klasických karbanátek. Obsahují málo tuku, hodně vlákniny a nejsou smažené. Oves je vhodné podávat při chorobách nervové soustavy, protože dodává potřebné živiny pro správnou funkci neuronů. Pravidelná konzumace ovsa se doporučuje při nervozitě, únavě, psychické vyčerpanosti, nespavosti a depresi. Dále je vhodné jej podávat při trávicích obtížích, gastritidě, žaludečních a dvanácterníkových vředech a různých střevních nemocech.

  • Ze surovin, které neobsahují lepek.bez lepku
  • bez mlékabez mléka
  • bez cukrubez cukru
  • veganvegan

Ingredience porcí

Příprava receptu

Nakrájenou cibuli krátce osmahneme na oleji, přidáme slunečnicová semena, ochucovadlo, sójovou omáčku, bylinky, prolisovaný česnek a nastrouhané tofu. Přidáme necelý litr vody a po sevření vsypeme ovesné vločky. Velmi pomalu vaříme asi 10 minut. Vmícháme petrželku.

Olejem vymažeme plech (tenká vrstvička) a zmrzlinovou naběračkou děláme Kopečkové karbanátky. Hromádky uprostřed stiskneme lžící, aby se ve středu vytvořila jamka. Povrch posypeme dýňovými semeny a jamky pokapeme sójovou smetanou (majonézou). Dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 ° C asi na 20 minut. Po dopečení necháme na plechu mírně vychladnout. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo s hrachovou kaší či dušenou zeleninou.

Přejeme dobrou chuť s receptem Romana Uhrina


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo