ZiskejZdravi.cz

Houskový knedlík celozrnný s pšenicí

Napůl celozrnný knedlík obohacený vařenou pšenicí je na talíři zase obměnou. Navíc celozrnný knedlík v obchodech téměř neseženete a tak je dobré si ho občas udělat. Není to tak těžké, uvidíte. Pokud do nich přidáte trošku kurkumy získají, spolu s antioxidanty, krásně žluťoučkou barvu a sojová mouka (není podmínkou) doplní bílkoviny, které v zrnu chybí.

  • bez mlékabez mléka
  • veganvegan

Ingredience porce

Příprava receptu

Na celozrnné houskové knedlíky si tedy rozmícháme půl litru vlahé vody (nebo sojové mléko) a do ní rozšleháme droždí, kdo chce cukr, sojovou mouku, kurkumu a sůl. Vypracujeme těsto tužší konzistence, je-li potřeba přidáme ještě vodu, nebo naopak mouku. Do těsta vmícháme nakrájené housky na kostičky a namočenou povařenou pšenici a necháme asi 15 minut kynou. Nejlépe, když vám pšenice zbude z předešlého jídla. Z vykynutého těsta vytvoříme navlhčenou rukou knedlíky a necháme kynout. Knedlíky pak vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 20 minut. Po prvních 10 minutách knedlík obrátíme. Vpichem špejle můžeme zkontrolovat zda jsou knedlíky hotové a vyndáme je na prkénko. Knedlík hned propíchneme vidličkou, aby vyšla pára a nesrazil se. Máme připravenou nit, kterou vždy podložíme do spodu knedlíku, překřížíme zvrchu a tak knedlík rozřežeme na plátky. No a už jsou hoskové celozrnné knedlíky na světě. Podáváme s omáčkami, zeleninovými jídly, fazolemi atd. Přejeme hodně zdaru a dobré chutnání.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo