Těsto na kolečka je podobné lineckému těstu, avšak s rozdílem, že to naše obsahuje celozrnnou mouku, méně tuku, bez bílého cukru a bez vajíčka. Tyto zdravotní výhody snad i nám dodají dostatek motivace k tomu, abychom celozrnná kolečka se sezamem zkusili. Můžeme je také dělat jako obdobu lineckých koleček s džemem.
Sladké pochoutky - Koláče a buchty
Suroviny smícháme a vypracujeme kompaktní těsto, podobné lineckému a necháme 10 minut stát.
Pracovní plochu vysypeme moukou a těsto rozválíme na tenký plát /hloubky, jaká chceme kolečka - okolo 2 - 3 mm/.
Těsto na stole posypeme sezamem a válkem ho jemně vyválíme do těsta.
Potom vykrajujeme malá kolečka, která ukládáme na plech.
Pečeme je při 170 0C 12 - 18 minut /až jsou kolečka ze spodu i z vrchu vypečené do sucha a do světlo hněda až hněda.
Celozrnná kolečka uskladňujeme na suchém místě.
Přejeme dobré pochutnání s receptem Romana Uhrina