ZiskejZdravi.cz

Špaldový tvarohový závin

Když zavoní závin často nestihne ani vychladnout, a už se sběhnou mlsné jazýčky. Pokud nebude příliš přeslazený bude nejen lahodným zákuskem, ale společně s čerstvým ovocem i dobrou snídaní.

  • bez mlékabez mléka

Příprava receptu

V míse si smícháme mouky a přidáme sůl, tvaroh, med vodu i olej. Vypracujeme vláčné těsto, které půjde rozválet na 4 placky. Těsto si rozdělíme na 4 díly a na pomoučněném vále vyválíme první placku. Nejdříve jí posypeme pšeničnými klíčky a pak poklademe nastrouhanými jablky na hrubo. Kdo chce může přidat na jablka nasekané ořechy či slunečnicová semínka, třtinový cukr. Placku opatrně smotáme, přendáme na plech a konce lehce zahneme. Z vrchu můžeme potřít rozkvrdlaným žloutkem. Závin tak bude lesklejší a vábnější. Hmmm toto voní. Přejeme dobrou chuť.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo