

Brambory jsou výbornou potravinou, která zahání hlad, dodává živiny včetně bílkovin a jsou v kuchyni nepostradatelné. Kopr je zase dosti opomíjenou bylinkou, která by si zasloužila mnohem více využívat. Koprový guláš je docela chutná rychlovka a můžeme jí jen doporučit. Přejeme dobré chutnání.
Hlavní jídla - Bramborová jídla
Brambory si nakrájíme na kostičky velikosti která se vám hodí. Dáme je vařit do hrnce ale jen s malým množstvím vody. Když jsou zpola uvařené přidáme hlívu nakrájenou na malé kousky (můžou být i žampióny, nebo podušené lesní houby), cibulku a zahustíme moukou rozmíchanou v mléce. Ochutíme vegou nebo solí a úplně na závěr, když už je uvařeno přidáme citrónovou šťávu a hodně nasekaného kopru. Jídlo podáváme s chlebem a můžeme přidat uvařené vajíčko nejlépe z domácích či farmářských zdrojů. Přejeme dobré chutnání.