

Říká se, že houby jsou masem chudých, přesto jejich energetická hodnota není vysoká. Přínosem jsou ale v tom, že nás zásobují minerály a vitamíny, na které jsou bohatší než maso. Chcete-li zhubnout, houby i při malé energetické nabídce dobře zasytí. Když začne houbařská sezóna, vášniví sběrači se rozběhnou po lese. Hub se nasbírá, ale co pak rychle s nimi? Vyzkoušejte jednoduchou houbovou omáčku. Je vhodná k těstovinám, knedlíkům, rýži, bramborám.
Hlavní jídla - Jídla z hrášku
Nakrájené houby podusíme ve vodě s kmínem a pak přidáme nakrájenou papriku, cibuli a zelený hrášek. Ještě chvilku dusíme a zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a sůl. Pokud máte houby sušené, namočte je přez noc, nebo na pár hodin do vody. Přejeme dobré chutnání.