

Lečo je tradiční maďarské zeleninové jídlo a každý ho zná asi po česku s klobásou či vejci. Vyzkoušejte ale změnu a do připraveného leča přidejte červenou čočku. Uvidíte, že je to dobrota. Čočka je bohatá na železo a kyselinu listovou. Déle obsahuje selen, fosfor, zinek, vitamín B6 a vlákninu.
Hlavní jídla - Zeleninová jídla
Očistíme zeleninu a nakrájíme na kousky. V hrnci si podusíme cibulku na oleji s trochou vody (nesmažíme za vysokých teplot!) a pak přidáme papriky. Podusíme asi 10 min a pak přidáme nakrájená rajčata i se slupkou a dusíme dalších 10 minut. Ochutíme solí nebo vegou. Vedle v hrnci si uvaříme do měkka červenou čočku, která je rychle hotová a nemusí se namáčet. Scedíme a přidáme do hotového leča. Pokud chceme lečo pikantnější přidáme trošku kajenského pepře z červených chilli papriček. Na talíři posypeme dobromyslí, aby nám to dobře a hlavně pozitivně myslelo. Přejeme dobrou netradiční chuť.