

Omáčka se hodí k rýži, kuskusu, pšeničnému bulguru, těstovinám či jiným obilovinám. S červenou paprikou nemusíte tolik šetřit, aby byla omáčka pěkně zbarvená a ochucená. A víte, co je to kayenský pepř? Ne není to druh pepře, je to pálivý druh kayenských velmi zdravých chilli papriček.
Hlavní jídla - Luštěninová jídla
Nakrájenou cibulku podusíme na troše vody s olejem a přidáme zeleninový vývar, smetanu a zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody. V hrnečku ještě rozmícháme červenou papriku dle chuti, ale spíše více, kdo chce trochu pálivější může přidat kayenský pepř a nalijeme do omáčky. Vše důkladně produsíme a ochutíme vegou či solí. Přidáme tofu nakrájené na kostičky a ještě chvilku překulíme. Přejeme dobré chutnání :-)