Puding uvaříme klasicky podle návodu, pouze místo mléka použijeme sojový nápoj a místo cukru med. Kombinace sladkého mléka s cukrem není pro zažívání vůbec vhodná, cukr s mlékem totiž snadno působí kvašení v žaludku. O tom již psala před 120 lety Ellen Whiteová, žel mléko s cukrem a vejci je k naší škodě součástí většiny pochoutek dodnes.
Sladké pochoutky - Ovocné dezerty
400 ml sojového nápoje dáme do hrnce a ve 100 ml si rozmícháme pudingový prášek (kukuřičný škrob). Když je sojové mléko vařící přidáme med a opatrně vlijeme rozmíchaný pudingový prášek ve zbytku mléka. Za stálého míchání vaříme ještě 3 minuty a hned plníme do nejlépe vymaštěných formiček. Podáváme s čerstvým nebo kompotovým ovocem. V tomto případě jsou to třešně ve vlastní šťávě. Pokud uděláte puding řidší, je výbornou polevou třeba na müsli, kaši, nebo jako šodo na buchtičky. Přejeme dobré chutnání.