

Vločkový závin je výbornou možností jak si zdravě zamlsat, zpracovat přebytečná jablka, nebo zkonzumovat tolik potřebný mák. Pravidelná konzumace ovsa se doporučuje při nervozitě, únavě, psychické vyčerpanosti, nespavosti a depresi, protože dodává potřebné živiny pro správnou funkci neuronů. A mák? To je nejbohatší zdroj vápníku pro vaše zdravé kosti i každou buňku v těle. Tak s chutí na to!
Sladké pochoutky - Záviny
Na ovesný vločkový závin si smícháme sypké ingredience (nemáme-li jemné vločky můžeme je v mixéru maličko pomlít) a pak přidáme olej a postupně přidáváme vlahou vodu tak, abychom vypracovali nelepivé vláčné těsto. Rozdělíme si ho na 2-3 části a vyválíme placku. Na vyválené těsto nasypeme trochu pšeničných klíčků, nebo otrub či pomletého lněného semínka a poklademe nastrouhaná jablka + trochu cukru, pomletý mák s medem a sojovým mlékem, nebo i jinou náplň dle chuti. Náplň poklademe na celou plochu, ale v tenké vrstvě a pak zabalíme. Z vrchu můžeme potřít žloutkem. Dáme péci na 170 0C dozlatova, a vločkový závin je připraven k pochutnání. Přejeme dobrou chuť.