ZiskejZdravi.cz

Výborný vločkový závin

Vločkový závin je výbornou možností jak si zdravě zamlsat, zpracovat přebytečná jablka, nebo zkonzumovat tolik potřebný mák. Pravidelná konzumace ovsa se doporučuje při nervozitě, únavě, psychické vyčerpanosti, nespavosti a depresi, protože dodává potřebné živiny pro správnou funkci neuronů. A mák? To je nejbohatší zdroj vápníku pro vaše zdravé kosti i každou buňku v těle. Tak s chutí na to!

  • bez mlékabez mléka
  • veganvegan

Ingredience porce

Příprava receptu

Na ovesný vločkový závin si smícháme sypké ingredience (nemáme-li jemné vločky můžeme je v mixéru maličko pomlít) a pak přidáme olej a postupně přidáváme vlahou vodu tak, abychom vypracovali nelepivé vláčné těsto. Rozdělíme si ho na 2-3 části a vyválíme placku. Na vyválené těsto nasypeme trochu pšeničných klíčků, nebo otrub či pomletého lněného semínka a poklademe nastrouhaná jablka + trochu cukru, pomletý mák s medem a sojovým mlékem, nebo i jinou náplň dle chuti. Náplň poklademe na celou plochu, ale v tenké vrstvě a pak zabalíme. Z vrchu můžeme potřít žloutkem. Dáme péci na 170 0C dozlatova, a vločkový závin je připraven k pochutnání. Přejeme dobrou chuť.


Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Recepty - uvařte si něco dobrého

Recepty - uvařte si něco dobrého

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Zásady stravování - zásady zdravého vaření

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Složení stravy - co má naše strava obsahovat

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo

Potraviny - základ pro každé zdravé jídlo